Wedstrijdverslag

Toernooi SLDL 2 (Cafe Hofland)

The Rabbits vs. The Rabbits

Deze vrijdagavond stond in het teken van het tweede singletoernooi van de SLDL. Het vorige toernooi was alleen door Tim en Berrie bezocht. Toen speelden zij nog tegen 2de en 3de klassers. En wist Tim de meeste punten te behalen van alle derde klassers, te weten 4.

Vandaag zou gespeeld worden voor de C-licentie dat betekende alleen maar tegen andere 3de klassers. We hadden nog niet veel andere 3de klassers gezien dus dachten allen tegen elkaar te moeten spelen, niets bleek minder waar.

Hubert mocht beginnen, zijn eerste wedstrijd tegen een bekende van de Sjorsies. Dit werd een moeizame maar verdiende overwinning 3-2. De tweede wedstrijd speelde Hubert tegen een ander van hun team. De eerste twee legs werden door Hubert gewonnen waarna de tegenstander nog meer hoge scores begon te gooien. Hij stond dan ook na 15 pijltjes op een dubbel. Maar Hubert was eerst en stond na evenveel pijlen op 106. Via triple 20, 10, D18 werd deze geshot.

Silvia had ondertussen reeds gehakt gemaakt van haar eerste tegenstander, 3-0. Berrie wist zijn eerste partij ook te winnen, met 3-0, evenals Tim, welke ook nog een vrijlot had.

Hier sloeg het noodlot toe, Berrie en Silvia moesten tegen elkaar spelen. Het kon ook bijna niet anders. De eerste leg ging gelijk op maar Berrie wist deze snel te shotten. In de tweede leg gooide Silvia heel goed en wist deze dan ook te winnen, 1-1. De leg daarna wist Berrie zijn dubbels niet te raken maar Silvia wel, 2-1. De 4de leg werd een echte madhouse battle die Berrie uiteindelijk won, 2-2. De laatste leg moest de beslissing brengen. Berrie gooide goed en Silvia bleef iets achter. Maar daar Berrie de dubbels niets wist te raken en de eerste kans van Silvia in de dubbel 16 belande werd het 3-2 voor Silvia.

En hoe kon het ook anders nu stonden Hubert en Tim tegenover elkaar. Hubert was iets constanter in het gooien van punten en raakte ook de dubbels wat beter, onder meer een 104 finish in de 2de leg. Maar daar waar Hubert er 4-1 van moest maken wist Tim terug te komen tot 3-3. Maar de laatste leg zette Hubert het dan toch nog recht. Tim kreeg geen kans meer en Hubert bereikte de finale.

De ander halve finale ging tussen Silvia en een onbekende speler. Daar deze op het zelfde moment werd gespeeld als de partij tussen Hubert en Tim welke door Berrie geschreven was er niemand om Silvia te steunen. Ze gooide dan ook haar slechtste partij van de avond, kreeg wel nog enkele kansen maar het werd dan toch 0-4, jammer. Het zou een mooie finale zijn geweest.

De finale zou Hubert dan spelen tegen de speler die van Silvia had gewonnen. Silvia fluisterde Hubert nog even in dat hij hem niet teveel kansen mocht geven op de dubbel en dat ging dan ook lukken. De eerste leg ging overtuigend naar Hubert. De tweede leg misste Hubert enkele dubbels en de tegenstander gooide gelijk uit. Daarna gooiden beiden goed maar raakte Hubert zijn dubbels wel waar de tegenstander een paar kansjes liet liggen. Hubert wist dan ook het C-licentie toernooi te winnen. Geen beker maar wel een leuk geldbedrag, wat trouwens voor iedereen gold.

Volgende week weer gewoon competitie wedstrijd in ‘t Kniengslook.

© Hubér (Silvia)